Marmor Decor

Dekorativna pasta na vodenoj bazi

Boja za unutrašnje zidne površine

Marmor Decor je dekorativna pasta na vodenoj bazi, idealna za reprodukciju antičke dekoracije, tzv. „mermernog efekta“. Pogodan je za enterijere stambenih objekata, banaka, pozorišta, hotela itd. Glatkost obrađene površine, njena delimična prozračnost i veoma karakteristična struktura Marmor Decora, daju obrađenim površinama živopisan i maštovit izgled, ali i vernu sliku mermerne, granitne, kamene teksture, kao i teksture drveta, platna, kože.

Priprema
Površina mora biti suva, sa dobrom prionljivošću, čista i bez slabo vezanih delova, prašine, vodorastvornih soli, masti i drugih nečistoća. Nove površine, moraju biti potpuno suve. Ispoštovati propisane uslove sušenja za nanete materijale. Stare površine potrebno je tretirati na odgovarajući način, da bi se uklonili ostaci stare boje, masnoća, prljavština, zidnih plesni. Neravne površine izravnati odgovarajućim materijalima, jer se Marmor Decorom mogu ublaziti, ali ne u potpunosti prikriti nedostaci prethodno nanetih materijala (loše naneta glet masa i sl.). Pre početka nanošenja Marmor decora, ravnomerno naneti MicroMat. Zaštiti podove i nameštaj pre početka bojenja. Voditi računa o temperaturi. Optimalna radna temperatura je od +10°C do +30°C. Nije preporuka koristiti boju na temperaturama ispod +5°C i iznad 35°C i pri relativnoj vlažnosti većoj od 80%. Navedeni temperaturni intervali podrazumevaju temperaturu prostora, površina koje treba da se boje i samog materijala.
Nanošenje
Pre upotrebe pastu dobro promešati (do dna). Ne razblažuje se. Marmor Decor se nanosi pomoću čelične gleterice, špahtle ili sličnih alata, u debljini nanosa ~0,1-0,2mm. Za bolji efekat, nanositi ga u tri sloja, u istoj ili različitim nijansama. Nanose se tanki slojevi, uz istovremeno uklanjanje viška materijala. Prvi sloj se nanosi kao osnovni, da bi se postigla homogena površina. Višak materijala, ako postoji, odstrani se finim brusnim papirom. Svaki naredni sloj može da se nanosi, ako se prethodni dobro osušio. U isto vreme vrši se i zaglađivanje prethodnih slojeva. Što je više slojeva, produbljuje se struktura i dobija finiji završni efekat. Od intenziteta završnog poliranja, moguće je dobiti mat, polusjajnu ili sjajnu površinu. Marmor Decor moguće je kombinovati sa drugim materijalima (Travertine Decor, Perla Decor…) u zavisnosti od željenog krajnjeg efekta. U slučaju da se površina ne može završiti iz jednog pakovanja, potrebno je homogenizovati materijal iz dva ili više pakovanja, naročito ako je toniran. Tokom nanošenja, svako dodatno uticanje na materijal (razlaživanje, dodavanje sredstava za nijansiranje i drugih), može da utiče na krajnji izgled osušenog filma premaza.
Specifikacija
 • Razblaživanje: Voda
 • Površine: unutrašnje
 • Mešanje(pre rada): 2-3 min
 • Sjajnost : mat (sjaj se dobija alatom)
 • Potrošnja : 3-5 m²/L
 • Vreme sušenja: 1-2 sata (suvo na dodir), 2-3 sata (suvo na dodir), 24 sata (potpuno suvo) (na 20°C i relativnoj vlažnosti 60%)
 • Nanošenje: gleterica, špahtla...
 • Rok upotrebe: na ambalaži
 • Čuvati u originalnom i dobro zatvorenom pakovanju, na temperaturi od +5°C do +25°C, zaštićeno od direktne sunčeve svetlosti. Ne sme smrznuti.

Pärla Decor

Dekorativna boja na vodenoj bazi,

unutrašnja visokopokrivna akrilna boja

Pärla Decor je dekorativna boja na vodenoj bazi, namenjena za unutrašnje zidove i plafone, koja omogućava divne efekte. Ona je jedinstven završni premaz koji daruje enterijeru neodoljiv šarm prestiža. Daje specifičan pearlescentni, sedefasti efekat, efekat pliša, u zavisnosti od ugla pod kojim pada svetlost.

Priprema
Površina mora biti suva, sa dobrom prionljivošću, čista i bez slabo vezanih delova, prašine, vodorastvornih soli, masti i drugih nečistoća. Nove površine, moraju biti potpuno suve. Ispoštovati propisane uslove sušenja za nanete materijale. Stare površine potrebno je tretirati na odgovarajući način, da bi se uklonili ostaci stare boje, masnoća, prljavština, zidnih plesni. Neravne površine izravnati odgovarajućim materijalima, jer boja ne može prikriti nedostatke prethodnih nanetih materijala (loše naneta glet masa i sl.) Pre početka bojenja, ravnomerno naneti prajmer Micro Mat. Zaštiti podove i nameštaj pre početka bojenja. Voditi računa o temperaturi. Optimalna radna temperatura je od +10°C do +30°C. Nije preporuka koristiti boju na temperaturama ispod +5°C i iznad 35°C i pri relativnoj vlažnosti većoj od 80%. Navedeni temperaturni intervali podrazumevaju temperaturu prostora, površina koje treba da se boje i samog materijala.
Nanošenje
Pre upotrebe boju dobro promešati (do dna). Priprema podloge sastoji se u nanošenju osnovne boje, Projekt 04, u jednom ili dva sloja, u nijansi koja odgovara ton karti. Kada je Projekt 04 potpuno suv, posle 2-3 časa, nanosi se Pärla Decor u željenoj tehnici.
Završni sloj, može se uraditi u nekoliko tehnika.
Mirage: Pärlu Decor naneti neravnomerno metalnom gletericom, sve dok cela površina ne bude pokrivena. Pre nego što se Pärla Decor osuši, konačna šara na zidu izvlači se ponovnim prelaženjem gletericom preko nanetog sloja, praveći pri tom različite šare tzv. efekat pliša.
Royal: naneti Pärlu Decor kratkodlakim valjkom, u dva sloja, pri čemu Pärlu Decor treba razrediti do 40% vodom. Vreme sušenja je 2-3 sata između slojeva. Kada se površina osuši, izvodi se završni efekat, tapkanjem po površini dekorativnim tamponom, istom nijansom Projekta 04 koja je bila upotrebljena kao osnovni sloj. Royal efekat se može dobiti i ako se na pripremljenu podlogu, Projekt 04, izvodi završni efekat tapkanjem po površini dekorativnim tamponom razređenom ili nerazređenom Pärlom Decor.
Paris: naneti Pärlu Decor kratkodlakim valjkom, u dva sloja, pri čemu Pärlu Decor treba razrediti do 40% vodom. Vreme sušenja je 2-3 sata izmedju slojeva. Kada se površina osuši, izvodi se završni efekat, tapkanjem po površini dekorativnim sunđerom, istom nijansom Projekta 04 koja je bila upotrebljena kao osnovni sloj. Paris efekat se može dobiti i ako se na pripremljenu podlogu, Projekt 04, izvodi se završni efekat tapkanjem po površini dekorativnim sunđerom istom nijansom Projekta 04 koja je bila upotrebljena kao osnovni sloj. Pärla Decor može poslužiti i kao završni sloj preko drugih materijala: Retro Decor, Travertine Decor itd. i dopušta inovativne tehnike veštih ruku izvođača. U slučaju da se površina ne može završiti iz jednog pakovanja, potrebno je homogenizovati boju iz dva ili više pakovanja, naročito ako je boja tonirana. Tokom bojenja, svako dodatno uticanje na boju (razlaživanje, dodavanje sredstava za nijansiranje i drugih), može da utiče na krajnji izgled osušenog filma premaza.
Specifikacija
 • Razblaživanje: Voda
 • Površine: unutrašnje
 • Mešanje(pre rada): 2-3 min
 • Sjajnost : sedef
 • Potrošnja : 6-12 m²/L
 • Vreme sušenja: 3-4 sata suvo na dodir, 5-6 sati suvo za naredan sloj, 48 sati kompletno suvo (na 20°C i relativnoj vlažnosti 60%)
 • Nanošenje: gleterica (metalna, plastična), špahtla, valjak, tampon, četka, mašina za prskanje...
 • Rok upotrebe: na ambalaži
 • Čuvati u originalnom i dobro zatorenom pakovanju, na temperaturi od +5°C do +25°C, zaštićeno od direktne sunčeve svetlosti. Ne sme smrznuti.

Mystic Decor

Dekorativna boja na vodenoj bazi

boja za kupatila odbija vlagu i prljavštinu

Mystic Decor je dekorativna boja na vodenoj bazi, namenjena za unutrašnje zidove i plafone, koja prostoru daje mističan izgled. Mystic Decor je jedinstven završni premaz koji obogaćuje zidove preplitanjem starih i modernih vremena. Stvara efekat koji predstavlja kombinaciju blago hrapave površine i sjaja sedefa.

Priprema
Površina mora biti suva, sa dobrom prionljivošću, čista i bez slabo vezanih delova, prašine, vodorastvornih soli, masti i drugih nečistoća. Nove površine, moraju biti potpuno suve. Ispoštovati propisane uslove sušenja za nanete materijale. Stare površine potrebno je tretirati na odgovarajući način, da bi se uklonili ostaci stare boje, masnoća, prljavština,zidnih plesni. Neravne površine izravnati odgovarajućim materijalima, jer boja ne može prikriti nedostatke prethodnih nanetih materijala (loše naneta glet masa i sl.) Pre početka bojenja, ravnomerno naneti prajmer MicroMat. Zaštiti podove i nameštaj pre početka bojenja. Voditi računa o temperaturi. Optimalna radna temperatura je od +10°C do +30°C. Nije preporuka koristiti boju na temperaturama ispod +5°C i iznad 35°C i pri relativnoj vlažnosti većoj od 80%. Navedeni temperaturni intervali podrazumevaju temperaturu prostora, površina koje treba da se boje i samog materijala.
Nanošenje
Pre upotrebe boju dobro promešati (do dna). Priprema podloge sastoji se u nanošenju osnovne boje, Projekt 04, u jednom ili dva sloja, u nijansi koja odgovara ton karti. Kada je Projekt 04 potpuno suv, posle 2-3 časa, nanosi se Mystic Decor u željenoj tehnici. Završni sloj, može se uraditi u nekoliko tehnika. Fire: neravnomerno naneti MysticDecor metalnom gletericom, sve dok cela površina ne bude pokrivena. Pre nego što se Mystic Decor osuši, konačna šara na zidu izvlači se kružnim pokretima plastičnom gletericom. Ice: neravnomerno naneti MysticDecor metalnom gletericom ili valjkom, sve dok cela površina ne bude pokrivena. Pre nego što se Mystic Decor osuši, konačna šara na zidu izvlači se specijalnim tamponima ili krpama, utiskivanjem šare. Mystic decor može poslužiti i kao završni sloj preko drugih materijala: Retro Decor, Travertine Decor itd. i dopušta inovativne tehnike veštih ruku izvođača. U slučaju da se površina ne može završiti iz jednog pakovanja, potrebno je homogenizovati boju iz dva ili više pakovanja, naročito ako je boja tonirana. Tokom bojenja, svako dodatno uticanje na boju (razlaživanje, dodavanje sredstava za nijansiranje i drugih), može da utiče na krajnji izgled osušenog filma premaza.
Specifikacija
 • Razblaživanje: Voda
 • Površine: unutrašnje
 • Mešanje(pre rada): 2-3 min
 • Sjajnost : sedef
 • Potrošnja : 6-12 m²/L
 • Vreme sušenja: 1-2 sata suvo na dodir, 3-4 sati suvo za naredan sloj, 24 sati kompletno suvo (na 20°C i relativnoj vlažnosti 60%)
 • Nanošenje: gleterica (metalna, plastična), špahtla, valjak, tampon, četka, mašina za prskanje...
 • Rok upotrebe: na ambalaži
 • Čuvati u originalnom i dobro zatvorenom pakovanju, na temperaturi od +5°C do +25°C, zaštićeno od direktne sunčeve svetlosti. Ne sme smrznuti.

Lasyr Decor

dekorativna velatura na vodenoj bazi

boja za kupatila odbija vlagu i prljavštinu

Lasyr Decor je dekorativna velatura na vodenoj bazi, za kreiranje efekata na zidovima i plafonima. Namenjena je za unutrašnju upotrebu u suvim prostorijama. Lasyr Decor ostaje obradiv veoma dugo i omogućava kreiranje šara i efekata na površini. Površina postaje veoma živa, a efekti se postižu kontrastom između osnovne boje, debljine nanetog Lasyr Decora i šare napravljene po izboru, upotrebom različitog alata. Lasyr Decor daje površinu otpornu na normalne kućne uslove.

Priprema
Površina mora biti suva, sa dobrom prionljivošću, čista i bez slabo vezanih delova, prašine, vodorastvornih soli, masti i drugih nečistoća. Nove površine, moraju biti potpuno suve. Ispoštovati propisane uslove sušenja za nanete materijale. Stare površine potrebno je tretirati na odgovarajući način, da bi se uklonili ostaci stare boje, masnoća, prljavština, zidnih plesni. Neravne površine izravnati odgovarajućim materijalima, jer boja ne može prikriti nedostatke prethodno nanetih materijala (loše naneta glet masa i sl.) Pre početka bojenja, ravnomerno naneti prajmer MicroMat. Zaštiti podove i nameštaj pre početka bojenja. Voditi računa o temperaturi. Optimalna radna temperatura je od +10°C do +30°C. Nije preporuka koristiti boju na temperaturama ispod +5°C i iznad 35°C i pri relativnoj vlažnosti većoj od 80%. Navedeni temperaturni intervali podrazumevaju temperaturu prostora, površina koje treba da se boje i samog materijala.
Nanošenje
Pre upotrebe boju dobro promešati (do dna). Priprema podloge sastoji se u nanošenju osnovne boje, Projekt 04 ili Projekt 07, u jednom ili dva sloja, u nijansi koja odgovara ton karti, po izboru. Kada je Projekt 04 (07) potpuno suv, posle 2-3 časa, nanosi se Lasyr Decor u željenoj tehnici I željenoj nijansi. Završni sloj, može se uraditi u nekoliko tehnika. Svaka tehnika zavisi od alata koji će se upotrebiti. Lasyr Decor najčešće se nanosi valjkom, četkom ili gletericom, a efekat se postiže alatima: različitim tipovima četki, sunđera, tampona, krpa, gleterica, šprahtli, valjcima sa različitim strukturama i šarama, papirom, u zavisnosti od željenog završnog efekta i mašte izvođača. Obavezno šaru probati prvo na manjoj površini pre pokrivanja celog zida. Lakše je raditi sa još jednom osobom: npr. jedna valjkom nanosi materijal, a druga formira šaru. Razblažuje se po potrebi u zavisnosti od očekivanih efekata. Lasyr Decor može poslužiti i kao završni sloj preko drugih materijala: Retro Decor, Travertine Decor itd. i dopušta inovativne tehnike veštih ruku izvođača.
U slučaju da se površina ne može završiti iz jednog pakovanja, potrebno je homogenizovati boju iz dva ili više pakovanja, naročito ako je boja tonirana. Tokom bojenja, svako dodatno uticanje na boju (razlaživanje, dodavanje sredstava za nijansiranje i drugih), može da utiče na krajnji izgled osušenog filma premaza.
Specifikacija
 • Razblaživanje: Voda
 • Površine: unutrašnje
 • Mešanje(pre rada): 2-3 min
 • Sjajnost : 15 polu-mat
 • Potrošnja : 5-15 m²/L
 • Vreme sušenja:3-4 sata (suvo na dodir), 5-6 sati (suvo za naredan sloj), 24-48 sati (potpuno suvo) (na 20°C i relativnoj vlažnosti 60%)
 • Nanošenje:različite četke, sunđer, tampon, krpa, gleterica, špahtla, valjak sa različitim strukturama i šarama, papir…
 • Rok upotrebe: na ambalaži
 • Čuvati u originalnom i dobro zatvorenom pakovanju, na temperaturi od +5°C do +25°C, zaštićeno od direktne sunčeve svetlosti. Ne sme smrznuti.

Retro Decor

dekorativna pasta na vodenoj bazi

Projekt 04 boja odlična pokrivnost, vodoperiva ravna struktura

Retro Decor je dekorativna pasta na vodenoj bazi, za unutrašnje zidove i plafone. Korsti se za formiranje reljefne površine pre nanošenja završnih dekorativnih premaza (Lasyr, Pärla , Mystic, Projekt). Retro Decor je kreiran od specijalnih smola u vodenoj disperziji i najfinijih punila. Zahvaljujući sastavu, proizvod je mekan na dodir i veoma se lako obrađuje i raspoređuje po površni. Sporo se suši i na taj način dozvoljava da se površina lepo obradi do željene strukture. Retro Decor omogućava izradu i klasičnih i najaktuelnijih dekoracija, ujedinjujući maštu projektanta i veštu ruku majstora.

Priprema
Površina mora biti suva, sa dobrom prionljivošću, čista i bez slabo vezanih delova, prašine, vodorastvornih soli, masti i drugih nečistoća. Nove površine, moraju biti potpuno suve. Ispoštovati propisane uslove sušenja za nanete materijale. Stare površine potrebno je tretirati na odgovarajući način, da bi se uklonili ostaci stare boje, masnoća, prljavština, zidnih plesni. Neravne površine izravnati odgovarajućim materijalima, jer se Retro Decorom mogu ublaziti, ali ne u potpunosti prikriti nedostaci prethodno nanetih materijala (loše naneta glet masa i sl.). Pre početka bojenja, ravnomerno naneti Micro Mat. Zaštiti podove i nameštaj pre početka bojenja. Voditi računa o temperaturi. Optimalna radna temperatura je od +10°C do +30°C. Nije preporuka koristiti materijal na temperaturama ispod +5°C i iznad 35°C i pri relativnoj vlažnosti većoj od 80%. Navedeni temperaturni intervali podrazumevaju temperaturu prostora, površina koje treba da se prekriju i samog materijala.
Nanošenje
Ne razblažuje se. Retro Decor se nanosi pomoću valjka, gleterice, špahtle, četke… (dopušta različite vrste nanošenja, u zavisnosti efekta koji se želi postići). Nanosi se u jednom sloju i odmah se pravi željena struktura, šara. Šaru obavezno probati na manjoj površini, kako bi se ujednačila tehnika. Kada se Retro Decor osuši, premazati ga nekom vodoperivom bojom npr. Projekt 04 ili 07, u nijansi, koja će biti kompatibilna sa sledećim slojem. Površina se završno boji dekorativnim premazima: Lasyr, Perla, Mystic, ili njihovom kombinacijom, a željena obrada završnih premaza postiže se korišćenjem: valjka, četke, sunđera, gletrice, tampona, prskanjem itd.
Specifikacija
 • Razblaživanje: Voda
 • Površine: unutrašnje
 • Mešanje(pre rada): 2-3 min
 • Sjajnost : mat
 • Potrošnja : 3-5 m²/L
 • Vreme sušenja: 24 sata pre završnog premaza, 4-6 dana potpuno suvo (na 20°C i relativnoj vlažnosti 60%)
 • Nanošenje: gleterica (metalna, plastična), špahtla, valjak, tampon, četka..
 • Rok upotrebe: na ambalaži
 • Čuvati u originalnom i dobro zatorenom pakovanju, na temperaturi od +5°C do +25°C, zaštićeno od direktne sunčeve svetlosti. Ne sme smrznuti.

Travertine Decor

Dekorativni materijal

latex 07 boja odlična pokrivnost, vodoperiva ravna struktura

Travertine Decor je dekorativni materijal na vodenoj bazi koji omogućava kreiranje efekta prirodnog kamena - travertina. Koristi se za unutrašnju dekoraciju. Travertine Decor je akrilni sitnozrni pastozni dekorativni malter. U svom osnovnom obliku proizvodi se u natur (off-white) nijansi.

Priprema
Površina mora biti suva, sa dobrom prionljivošću, čista i bez slabo vezanih delova, prašine, vodorastvornih soli, masti i drugih nečistoća. Nove površine, moraju biti potpuno suve. Ispoštovati propisane uslove sušenja za nanete materijale. Stare površine potrebno je tretirati na odgovarajući način, da bi se uklonili ostaci stare boje, masnoća, prljavština, zidnih plesni. Neravne površine izravnati odgovarajućim materijalima, jer boja ne može prikriti nedostatke prethodnih nanetih materijala (loše naneta glet masa i sl.) Pre početka bojenja, ravnomerno naneti prajmer Micro Mat. Zaštiti podove i nameštaj pre početka radova. Voditi računa o temperaturi. Optimalna radna temperatura je od +10°C do +30°C. Nije preporuka koristiti boju na temperaturama ispod +5°C i iznad 35°C i pri relativnoj vlažnosti većoj od 80%. Navedeni temperaturni intervali podrazumevaju temperaturu prostora, površina koje treba da se boje i samog materijala.
Nanošenje
Pre nanošenja, Travertine Decor dobro promešati sporohodnim mešačem za pastozne materijale (po potrebi razblažiti sa 1-2% vode). Naneti nerđajućom gletericom u debljini zrna. Izravnati površinu što je više moguće. Ostaviti 24 sata da se osuši. Drugi sloj Travertina Decora naneti u debljini od 2mm. Dok je još vlažan materijal, površinu obraditi odgovarajućim alatom (plastični češalj, grebalica, oštra četka), čime se po površini prave šare i udubljenja u željenom pravcu (horizontalno, dijagonalno, nepravilno...). Kada površina počne da se suši (nakon nekih 30-ak minuta – vršiti proveru), lagano preći prohromskom gletericom po površini da bi se grube neravnine izravnale i dobila što više glatka površina između namerno napravljenih šara i udubljenja. Voditi računa o zaglađivanju površine: Prejak pritisak na površinu poravnaće šaru; Prejak pritisak i zaglađivanje površine koja je presušila rezultovaće tamnim tragovima od gleterice. Kada je površina u sledećoj fazi sušenja (15 min-2 sata, u zavisnosti od temperature), po želji, špahtlom ili nekim oštrim predmetom ucrtati blokove kamena ili cigle, potom opet malo zagladiti grube ivice. Travertine Decor može da se radi u predloženim sistemima, i u zavisnosti od izbora, postiže se krajnji efekat raznim završnim premazima.
Specifikacija
 • Razblaživanje: Voda
 • Površine: unutrašnje
 • Mešanje(pre rada): 2-3 min
 • Potrošnja: 2,5-3,5 kg/m²
 • Vreme sušenja: 2-4 sata (suvo na dodir), 24 sata (suvo za naredan sloj), 48-78 sati (potpuno suvo) (na 20°C i relativnoj vlažnosti 60%)
 • Nanošenje: nerđajuća gleterica
 • Rok upotrebe: na ambalaži
 • Čuvati u originalnom i dobro zatvorenom pakovanju, na temperaturi od +5°C do +25°C, zaštićeno od direktne sunčeve svetlosti. Ne sme smrznuti.

Star Decor

Dekorativna boja na vodenoj bazi

latex 20 boja odlična pokrivnost, vodoperiva ravna struktura

Star Decor je dekorativna boja na vodenoj bazi, kreirana da oplemeni unutrašnje zidove i plafone divnim teksturama. Ona je jedinstven završni premaz koji daruje enterijeru neodoljiv šarm prošlosti i sadašnjosti. Daje specifičan pearlescentni, sedefasti efekat kombinovan sa specijalnim granulatom i omogućava elegantne rustične efekte.

Priprema
Površina mora biti suva, sa dobrom prionljivošću, čista i bez slabo vezanih delova, prašine, vodorastvornih soli, masti i drugih nečistoća. Nove površine, moraju biti potpuno suve. Ispoštovati propisane uslove sušenja za nanete materijale. Stare površine potrebno je tretirati na odgovarajući način, da bi se uklonili ostaci stare boje, masnoća, prljavština, zidnih plesni. Neravne površine izravnati odgovarajućim materijalima, jer boja ne može prikriti nedostatke prethodnih nanetih materijala (loše naneta glet masa i sl.) Pre početka bojenja, ravnomerno naneti prajmer Micro Mat. Zaštiti podove i nameštaj pre početka bojenja. Voditi računa o temperaturi. Optimalna radna temperatura je od +10°C do +30°C. Nije preporuka koristiti boju na temperaturama ispod +5°C i iznad 35°C i pri relativnoj vlažnosti većoj od 80%. Navedeni temperaturni intervali podrazumevaju temperaturu prostora, površina koje treba da se boje i samog materijala.
Nanošenje
Pre upotrebe boju dobro promešati (do dna). Priprema podloge sastoji se u nanošenju osnovne boje, Projekt 04, u jednom ili dva sloja, u nijansi koja odgovara ton karti. Kada je Projekt 04 potpuno suv, posle 2-3 časa, nanosi se Star Decor u željenoj tehnici. Završni sloj, može se uraditi u mnogo tehnika, u zavisnosti od alata i mašte izvođača, ali najčešće tehnike su:
Linea Incrociata: razrediti Star Decor do 20%, čistom, hladnom vodom. Nanositi četkom, u dva sloja. Prvi sloj nanošenja odraditi u jednom, drugi sloj u drugom smeru. Voditi računa da je prvi sloj dobro osušen pre nanošenja drugog.
Linea Parallela: razrediti Star Decor do 20%, čistom, hladnom vodom. Nanositi četkom, u dva sloja. Prvi sloj nanošenja odraditi u jednom, drugi sloj u istom smeru. Voditi računa da je prvi sloj dobro osušen pre nanošenja drugog.
Mirage: Star Decor naneti neravnomerno metalnom gletericom, sve dok cela površina ne bude pokrivena. Pre nego što se Star Decor osuši, konačna šara na zidu izvlači se ponovnim prelaženjem gletericom preko nanetog sloja, praveći pri tom različite šare tzv. efekat pliša. Star Decor se može kombinovati i sa drugim materijalima: Lasyr Decor, Retro Decor, Travertine Decor itd. i dopušta inovativne tehnike veštih ruku izvođača. U slučaju da se površina ne može završiti iz jednog pakovanja, potrebno je homogenizovati boju iz dva ili više pakovanja, naročito ako je boja tonirana. Tokom bojenja, svako dodatno uticanje na boju (razlaživanje, dodavanje sredstava za nijansiranje i drugih), može da utiče na krajnji izgled osušenog filma premaza.
Specifikacija
 • Razblaživanje: Voda
 • Površine: unutrašnje
 • Mešanje(pre rada): 2-3 min
 • Sjajnost : sedef
 • Potrošnja : 4-6m²/L (U dva premaza, uz razblaženje za nanošenje četkom. Na potrošnju utiče upijanje i kvalitet pripremljenih površina, tehnika i način nanošenja
 • Vreme sušenja: 12-24 sati suvo za naredan sloj, 48 sati kompletno suvo (na 20°C i relativnoj vlažnosti 60%)
 • Nanošenje: četka, gleterica (metalna, plastična), špahtla, valjak...
 • Rok upotrebe: na ambalaži
 • Čuvati u originalnom i dobro zatvorenom pakovanju, na temperaturi od +5°C do +25°C, zaštićeno od direktne sunčeve svetlosti. Ne sme smrznuti.

Mosaic Decor

dekorativni malter od jednobojnog ili višebojnog prirodnog granulata

latex 20 boja odlična pokrivnost, vodoperiva ravna struktura

Pastozni fasadni dekorativni malter od jednobojnog ili višebojnog prirodnog granulata, sa specijalnim gliterima (šljokicama), na vodenoj bazi, namenjen za unutrašnju primenu na mineralnim površinama (malter, beton, lepak za stiropor itd.). Može se koristiti svuda gde se traži strukturna i otporna dekorativna fasadna površina, sa svetlucajućim efektima. Preporučuje se za dekoraciju javnih objekata kao i privatnih. Dobro prijanja za podlogu, ima dobru obradivost, visok stepen čvrstine i vodoodbojnosti. Proizvodi se u zrnastoj strukturi u granulaciji 1,5mm.

Priprema
Površina mora biti suva, sa dobrom prionljivošću, čista i bez slabo vezanih delova, prašine, vodorastvornih soli, masti i drugih nečistoća. Nove površine, moraju biti potpuno suve. Ispoštovati propisane uslove sušenja za nanete materijale. Niže temperature i veća vlažnost produžavaju vreme sušenja površina. Stare površine potrebno je tretirati na odgovarajući način, da bi se uklonili ostaci stare boje, masnoća, prljavština, zidnih plesni. Neravne površine izravnati odgovarajućim materijalima, da bi se smanjila ispupčenja i udubljenja koja narušavaju krajnji izgled završnog sloja. Pre početka nanošenja Mosaic Decora, ravnomerno naneti odgovarajući prajmer i ispoštovati njegovo vreme sušenja. Voditi racuna da je površina monolitna. Ukoliko su u pitanju veoma tamne nijanse ili crna, svetle nijanse ili bela, preporuka je da se površina prvo oboji odgovarajućom bojom (crnom, belom, ili nekom sličnom sa odabranom nijansom Mosaic Decora) pre nanošenja samog Mosaic Decora. Zaštiti deo ispod površina na koje se nanosi dekorativni malter. Voditi računa o temperaturi. Optimalna radna temperatura je od +10°C do +30°C. Ne koristiti dekorativni malter na temperaturama ispod +5°C i iznad 35°C i pri relativnoj vlažnosti većoj od 80%. Navedeni temperaturni intervali podrazumevaju temperaturu prostora, površina koje treba da se boje i samog materijala.
Nanošenje
Pre upotrebe, Mosaic Decor dobro homogenizovati mešanjem. Razblažiti, po potrebi, sa maximalno 1% čiste, hladne vode. Voditi računa da se materijal ne meša dugo i intenzivno jer će se stvoriti višak pene i materijal kao takav nije dobar za rad (u tom slučaju, ostaviti ga da odstoji 24 sata). Ako površina ne može da se prekrije iz jednog pakovanja, potrebno je homogenizovati Mosaic Decor iz dva ili više pakovanja. Potrebno je homogenizovati Mosiac Decor ukoliko je iz različitih šarži. Tokom nanošenja, svako dodatno uticanje na materijal, može da utiče na krajnji izgled osušenog dekorativnog maltera. Mosaic Decor se nanosi metalnom, nerđajućom gletericom, u debljini neznatno većoj od od prečnika najvećeg zrna. Odmah nakon nanošenja, pristupiti obradi, kružnim pokretima (zaglađivanjem), dok se ne formira ujednačena struktura. Nakon zaglađivanja, preći još jednom, sasvim lagano, preko obrađenih površina. Mosaic Decor se nanosi brzo, kontinuirano, bez pauza, od ivice do ivice zida. Predviđen je za male površne, ali ako se nanosi na veće (hale, visoke prostorije itd.), ugrađuje se istovremeno na celoj visini, tako što se krene od najvišeg dela, a svaki donji se radi sa „stepenastim razmakom“.
Specifikacija
 • Razblaživanje: Voda
 • Površine: unutrašnje
 • Mešanje(pre rada): 2-3 min
 • Potrošnja : ~4,5 kg/m² (jednom kantom se prekriva ~5 m²)
 • Vreme sušenja: ~6 sati suvo na dodir, 24-36 sata suvo (3-7 dana kompletno suvo), (zavisi od temperature i vlažnosti površine/vazduha) (na 20°C i relativnoj vlažnosti 60%)
 • Nanošenje: nerđajuća metalna gleterica
 • Rok upotrebe: na mabalaži
 • Čuvati u originalnom i dobro zatvorenom pakovanju, na temperaturi od +5°C do +25°C, zaštićeno od direktne sunčeve svetlosti. Ne sme smrznuti.